A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

НОВИНИ

Шановні сільгосптоваровиробники!

З метою налагодження ефективної комунікації, а також  неухильного дотримання вимог наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року № 338 « Про деякі питання у сфері бджільництва », відповідно до Законів України «Про ветеринарну медицину», «Про захист рослин», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», для недопущення отруєння бджіл засобами захисту рослин  внаслідок недотримання суб’єктами господарювання встановлених регламентів та санітарних норм і правил транспортування, зберігання, торгівлі та застосування засобів захисту рослин , просимо вживати всіх заходів з метою попередження отруєння бджіл , а саме :

16:48:33 15.02.2023

Обережно тонкий лід Правила безпечної поведінки на водоймах взимку

Зима - чудова пора відпочинку на льоду. Скільки радощів вона приносить! Розваги на ковзанах, лижах, санчатах! Тому усі ми із задоволенням зустрічаємо цю пору року, іноді забуваючи про небезпеку, яку може приховувати лід, а саме тонкий лід. Так, за поточний період 2023 року на водних об’єктах Вінниччини зареєстровано 10 подій, в порівняні з аналогічним періодом 2022 року виникли 3 події. Під час даних подій загинуло 6 осіб, серед яких 1 дитина, в порівняні з аналогічним періодом 2022 року загинуло 3 особи, з них 3 дітей.  Зокрема, 06.02.2023 року виникла надзвичайна подія в с. Клебань Тульчинського району на річці Сільниця, під час якої внаслідок пролому криги загинула 8-ми річна дитина. Як з’ясувалося, по закінченню занять повертаючись зі школи до дому, дитина вийшла на кригу і провалилася.  На території Чернівецької територіальної громади за поточний період подій на водних об’єктах не зареєстровано. З метою уникнення лиха, необхідно обережно поводитись на льоду. Найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка, не міцна і не витримує маси, навіть маленької дитини. Безпечним вважається лід: для одного пішоходу – лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів (масове катання – 25 сантиметрів); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів. Виходячи на замерзлу водойму, візьміть із собою палицю, щоб перевіряти міцність льоду; ні в якому разу не перевіряйте його ударом ноги; перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від поверхні криги; заздалегідь роздивіться, чи немає навколо підозрілих місць: лід може бути крихким (тонким) біля стоку води, поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у кригу; обминайте ділянки, вкриті товстим шаром снігу; значно тонший лід у місцях швидкої течії і там, де водойма впадає в іншу, більшу. Обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з’єднуватися із суходолом; коли ви йдете групою, відстань між пішоходами не скорочуйте менше, ніж на 5 м; якщо лід почав тріщати, негайно повертайтеся: не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду; катайтеся на ковзанах лише у перевірених та обладнаних місцях. Рибалки мають знати, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок; необхідно уникати розташування великими групами на одному місці; небезпечно рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега; рибалка повинен завжди мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку.

15:20:45 15.02.2023

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані, день вшанування тих, кому довелося воювати в чужих країнах. Сини України завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов’язок. Ми шануємо їх героїзм і звитягу, поважаємо тих, хто пройшов крізь «гарячі точки», не посоромивши своєї честі та гідності. Зберігаючи бойове братерство, ветерани підтримують матерів, вдів і дітей полеглих побратимів. Схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, виконуючи солдатський обов’язок. Для українського народу та воїнів ЗСУ духовні цінності воїнів - інтернаціоналістів, їх досвід мають величезне значення особливо тепер, коли в боях з російським окупантом захищаємо волю і незалежність України. Багато ветеранів Афганської війни та українських воїнів-миротворців застосовують свої знання ведення бойових дій та діляться досвідом. Зичимо всім Миру, Перемоги, міцного здоров’я. Слава Україні! Героям слава!

08:00:49 15.02.2023

УВАГА!!!

Шановні внутрішньо переміщені особи! 14.02.2023  - по 16.02.2023   з 10:00 – до 15:00 год. відбудеться видача гуманітарної допомоги у вигляді гігієнічних наборів  від Чеської гуманітарної організації «Людина в біді»  за адресою   

11:25:36 13.02.2023

Жителі Чернівеччини можуть долучитися до 8-ми штурмових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби.

Жителі Чернівеччини можуть долучитися до 8-ми штурмових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби. Бригади Національної гвардії України: «Буревій». Бригада утилізації російських військових; «Червона Калина». Ворог тліє, де калина червоніє; «Кара-Даг». Піднімемо прапор над Кримом; «Рубіж». Повертаємо законні рубежі країни; «Спартан». Об нас ламається ворог; «Азов». Незламні, нескорені, неспинні. Бригада Національної поліції України: «Лють». Перетвори свою лють на зброю. Бригада Державної прикордонної служби України: «Сталевий Кордон». Сталевою стіною стоїмо за наш кордон. Жителі Чернівецької громади можуть подати заявку  через відділ «ЦНАП» МогилівПодільської міської ради за адресою: м. Могилів- Подільський, вул.Київська, 28/2.  Більше інформації на сайті «Гвардії наступу» https://storm.mvs.gov.ua.

15:15:39 09.02.2023

На Вінниччині 190 підприємців отримали мікрогранти на суму 43,9 млн. грн. для створення нового або розширення діючого бізнесу

На Вінниччині 190 підприємців отримали мікрогранти на суму 43,9 млн. грн. для створення нового або розширення діючого бізнесу Протягом 2022 року, у рамках урядового проєкту єРобота, реалізувалася масштабна програма видачі мікрогрантів на власну справу. З 01 липня по 12 грудня 2022 року пройшло 12 періодів прийому заяв. Вінниччина увійшла до пʼятірки з найбільшою кількістю ухвалених рішень по державі. Завдяки цій програмі 190 підприємців регіону отримали мікрогранти на суму 43,9 млн. грн. для створення нового або розширення діючого бізнесу.  Відповідно до умов програми, отримувачі мікрогрантів створять 358 нових робочих місць. Серед напрямків підприємництва - пошиття одягу, відкриття кафе та кав'ярень, забезпечення населення питною водою, надання послуг (освітніх, дизайнерських, театральних, стоматологічних, косметологічних, перукарських та манікюрних), виробництво пластикових виробів та меблів, ремонт та обслуговування автотранспорту, вирощування грибів, виготовлення натуральних цукерок тощо.

10:54:46 24.01.2023

Про перемогу в конкурсі "Час діяти, Україно"

Фонд "МХП - Громаді" своїми конкурсами, зокрема "Час діяти, Україно" стимулює громади, шляхом написання проєктів, залучати додаткові кошти для розвитку. В минулому році наша громада теж взяла участь в цьому конкурсі із проєктом  «Щепоріз – економії девіз»  та, вигравши, придбали  щепоріз - подрібнювач гілок, що дасть змогу не тільки забезпечити комунальні установи громади паливом, а й почистити узбіччя від парослі та зменшити фінансове навантаження на місцевий бюджет. Загальна вартість щепоріза - 136 800 грн. з них -  94500 грн. це конкурсні кошти Фонду "МХП - Громаді", а 42300 - кошти ПП "Престиж сервіс", які виступили партнерами в даному проєкті. Щиро вдячні за таку підтримку громади.  І надалі братимемо участь у конкурсах, аби мати можливість залучати на розвиток додаткові кошти.

11:25:54 23.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь