A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чернівецька громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Про заходи щодо запобігання поширенню на території Чернівецької селищної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19

Дата: 26.02.2021 17:10
Кількість переглядів: 370

В у зв’язку із встановленням з 24 лютого 2021 р. на території Вінницької області «помаранчевого» Фото без описурівня епідемічної небезпеки, з метою запобігання занесенню і поширенню на території  Чернівецької селищної територіальної громади гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19,Фото без опису на виконання протоколу №6 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на засіданні виконкому Чернівецької селищної ради розглядалось питання «Про заходи щодо  запобігання  поширенню на території Чернівецької селищної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19»Прийнято наступне рішення:

 

 

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

ЧЕРНІВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

26.02.2021 року 11

смт.Чернівці

 

Про заходи щодо  запобігання  поширенню на території

Чернівецької селищної територіальної громади

гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

Керуючись підпунктом 2 пункту «б» частини першої  статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постановою КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2 » , постановою КМУ від 17.02.2021 року №104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»,   з метою запобігання занесенню і поширенню на території Чернівецької селищної територіальної громади  гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, протоколу №6 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, виконавчий комітет Чернівецької селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1.Відділу освіти Чернівецької селищної ради (Петровська М.В.) спільно з керівниками закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти :

1.1.Забезпечити роботу дошкільних та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти в очному режимі із обов’язковим дотриманням протиепідемічних вимог.

1.2.Перевести на дистанційну форму навчання заклади загальної середньої та позашкільної освіти (крім 1-4 класів).

1.3.Провести в приміщеннях закладів освіти, харчоблоках комплекс протиепідемічних заходів, прибирання та провітрювання.

1.4.Передбачити кошти та закупити засоби індивідуального та колективного захисту для усіх учасників освітнього процесу.

1.5.Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо суворого дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобіганню поширення корона вірусної інфекції.

 

2.Керівникам виконавчих органів селищної ради, підприємств, установ та організацій , що знаходяться на території Чернівецької селищної територіальної громади , незалежно від форми власності та підпорядкування, забезпечити:

-неухильне дотримання  протиепідемічних заходів, затверджених постановою КМУ № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2» та заборон, передбачених постановою КМУ від 17.02.2021 року №104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», у зв’язку із встановленням з 24 лютого 2021 р. на території Вінницької області «помаранчевого»  рівня епідемічної небезпеки.

3.Чернівецькому районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Гоцуляк М.М.) забезпечити:

- у рамках діяльності моніторингових груп,проведення рейдових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог стосовно функціонування в умовах адаптивного карантину;

-особливу увагу звернути на дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та визначених заходів дезінфекції у закладах харчування, ринках та громадському транспорті;

- проведення посилених рейдових перевірок ресторанів, інших закладів харчування та відпочинку щодо прийому у закритих приміщеннях відвідувачів, враховуючи обмеження у роботі згідно із постановою КМУ № 1236.

4. КУ «Центр надання соціальних послуг» Чернівецької селищної ради вжити додаткових заходів щодо виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

5. Керівникам комунальних некомерційних підприємств сфери охорони здоров’я (Зінич К.І., Корнєв О.О.) забезпечити неухильне дотримання санітарно-епідемічного законодавства, визначених карантинних вимог у закладах охорони здоров’я, безперервне та належне надання медичної допомоги пацієнтам .

5.1.Головному лікарю КНП «Чернівецький ЦПМСД Чернівецької селищної ради» (Зінич К.І.) забезпечити щоденне інформування щодо стану захворюваності та кількості нових випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Чернівецької територіальної громади (інформацію надавати на електронну адресу Чернівецької селищної ради).

6. Відділу організаційно-кадрового та юридичного забезпечення апарату селищної ради та її виконавчого комітету (Савкова О.А.) посилити роботу в медійному просторі щодо висвітлення  всіх питань пов’язаних з запобіганням поширення коранавірусної хвороби на території Чернівецької селищної територіальної громади . Звернути увагу осіб похилого віку на необхідність дотримання обмежувальних заходів та зменшення пересування на час загострення епідситуації.

 

7.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Вітковського Л.А.

 

 

Селищний голова                                                  О.Бень

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь